fbpx
Vyberte stránku

Špaldový sirup

KATEGORIE: SIRUPY OBILNÉ

Obilný špaldový sirup se vyrábí prostřednictví hydrolýzy špaldového škrobu s využitím přírodních enzymů. Chutí a konzistencí připomíná včelí med, ve srovnání např. s pšeničným sirupem je tmavší a chuťově výraznější. Špaldový sirup má nízký glykemický index, nepřekyseluje žaludek a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z organismu.

Své využití najde především při pečení (vynikající pro slazení sušenek), dále se používá do mléčných a sójových výrobků (nápoje, jogurty), dále se přidává do sladkostí nebo pečiva. Skládá se z tzv. špaldy a vody.

Sladíme!

Slaďte zdravě, prostě tak akorát! Udělejte si v cukrech konečně jasno! Praktické pomůcky, užitečné tipy.