fbpx
Vyberte stránku

Kniha Sladíme!
podpořte
na Donio.cz

Je to klišé, ale platí beze zbytku. Boj o lepší zdravotní styl je v případě cukrů často také bojem s vlastní vahou. Jak to udělat, abychom si aspoň z větší části mohli dopřát to, co máme rádi, ale přitom se nestresovali při každém vstoupení váhu, a hlavně nedržet žádnou protivnou a nesmyslnou dietu? Jak už bylo naznačeno, odpověď se skrývá v cukrech.
O čem je tato kniha? »
Jedním slovem: o cukrech. Jsou úplně všude, i tam, kde bychom je nečekali. Víme, jak správně na ně? Co jsou vlastně zač a jaké představují riziko? Jak můžeme kontrolovat jejich příjem? A konečně: můžeme vlastně sladit zdravěji? Kniha s podtitulem Sladíme zdravě, prostě tak akorát! hledá a nalézá odpovědi na tyto otázky.

„Věřím, že smích je nejlepší spalovač kalorií.“

Audrey Hepburn

Co v knize najdete?

  • Jak začít s cukry pracovat a kontrolovat jejich příjem.
  • Zdravější alternativy slazení.
  • Žhavé novinky. Víte, co je to zázračné ovoce?
  • Praktické bonusy pro každý den (přehledy, kalkulačky, tipy).
  • Příklady z vlastní praxe (jídelníčky a tipy)
  • Nechybí ani slovníček nejdůležitějších pojmů.

Ukázka knihy

Stolní sladidla

Tahle obecná kategorie zahrnuje širokou paletu sladidel. Proč zde zůstat na pozoru? U řady produktů v rámci snížení ceny se může jednat o směsi více typů sladidel. Vyplatí se číst pečlivě etikety. Sladidla na bázi Steviol-glykosidů, na bázi Xylitolu mohou znamenat, že ve výrobku je zmíněné složky jen menší podíl a zbytek může být nahrazen umělými sladidly, fruktózou nebo jiným sladidlem.

Jak se to seběhlo?

„Celou věčnost jsem řešil svou nadváhu, nebyla nijak tragická, ale ne úplně v pořádku.“
Michal Novotný, autor

Jak to, že i přes pohyb a docela vyváženou stravu kila nešla dolů? Není zakopaný pes v cukrech? Pustil se tedy do hledání a studia s jasným úkolem: Než začneme s cukry bojovat, musíme je pořádně poznat. Přes rok sbíral informace a třídil poznatky, ale také zkoušel různé alternativy slazení, tvořil svůj jídelníček. A povedlo se, kila začala jít dolů.
A díky tomu všemu spatřila světlo světa i tato kniha, která chce v tématu zdravého slazení a cukrů udělat pořádek. Co opravdu doporučit, co ne naopak ne? Jsou některá sladidla skutečně tak démonická a jiná úplně TOP zdravá?

Sladíme!

Podpořte knihu Sladíme na portále donio.cz.
Získejte knihu, produkty zdravého slazení a spoustu dárků.

Michal Novotný

O autorovi

Proč píšu o tom, jak a čím sladit? Zdraví je bez diskuse důležité pro všechny, pro mne také. Tak jsem se od prostého čtení etiket, vyváženější stravy a pitného režimu, přes otužování a pohybové aktivity dostal k tématu, jak udělat něco s váhou a začal jsem se mnohem více zajímat o téma cukrů a slazení.
Informací byla spousta, zdrojů ještě více. Rozhodl jsem to vyzkoušet v praxi. A ejhle, ono to fungovalo. A protože mi bylo líto se o své dobré zkušenosti nepodělit, světlo světa spatřila tato kniha.

Kdo jsem? Jako malý jsem snil o dráze spisovatele a s trochou nadsázky si ten sen nyní plním. Ano, je to moje první kniha. Přes začátky v novinách, mezidobí v IT jsem se dostal až k marketingu, kterému se v různých obměnách věnuji dodnes.

Michal Novotný