Melasa
KATEGORIE: PŘÍRODNÍ SLADIDLA
Přírodní sladidlo. Melasa je vedlejší produkt po vycukernění cukrové řepy či cukrové třtiny. Obsahuje asi 50 % cukru, který však již není schopen pro velký obsah příměsí vykrystalizovat, Navíc má cca 3 % bílkovin.
Obsahuje 18 – 20 % cukru ve formě glukózy a fruktózy. Je cenným zdrojem minerálních látek, zejména vápníku, fosforu, nehemového železa, hořčíku, draslíku, sodíku, zinku, mědi, chromu, dále vitamínů skupiny B a nenasycených mastných kyselin. Nedoporučuje se ovšem k pravidelné konzumaci ve vysokém objemu (vysoký podíl cukru, projímavé účinky).
Sladíme!
Slaďte zdravě, prostě tak akorát! Udělejte si v cukrech konečně jasno! Praktické pomůcky, užitečné tipy.